ABAR nv, gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en fabricage van gestabiliseerde producten
ABAR nv, gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en fabricage van gestabiliseerde producten
ABAR nv, gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en fabricage van gestabiliseerde producten
ABAR nv, gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en fabricage van gestabiliseerde producten
ABAR nv, gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en fabricage van gestabiliseerde producten
ABAR nv
Sinds 1989

ABAR NV, wat staat voor Algemene BouwAfval Recyclage, is een bedrijf gespecialiseerd in het recycleren van bouwpuin en het aanmaken van gestabiliseerde producten op basis van recyclage producten en primaire grondstoffen.

Kwaliteit
Copro

De producten worden onderworpen aan een interne keuring door ons eigen labo, welke op hun beurt door Copro worden gecontroleerd. De producten worden hierdoor gelabeld als zijnde conform volgens de technische bepalingen van het standaardbestek en voldoen aan de huidige milieuwetgeving. Er wordt gekeken naar bouwtechnische, milieuhygiënische en asbesteisen. Voldoen de producten niet aan deze eisen, dan worden deze niet op de markt gezet, en terug behandeld tot aan deze eisen is voldaan.

Mengcentrale
Technische toepassingen

Al onze producten uit de recyclage kunnen ook worden gestabiliseerd met cement in onze mengcentrales. Hierdoor krijgen de producten op zich nog een extra meerwaarde , gezien ze hierdoor in hoogwaardigere bouw technische toepassingen kunnen worden toegepast. We zijn hierdoor voornaam producent van mager beton, zandcement en gestabiliseerde steenslag. Dit wordt dan aangevuld met het gebruik van primaire zanden, zoals rijnzand en scheldezand voor de aanmaak van zandcement.

Storten
Toegangscontrole

De gestorte materialen worden onderworpen aan een toegangscontrole, waar er wordt gekeken dat er geen materialen inzitten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Hiervoor wordt er een stortreglement toegepast , waardoor dit kan gegarandeerd worden.

Verwerking
Stabilisémolen

De materialen worden nadien verwerkt met moderne breek- en (wind)zeefinstallaties tot secundaire grondstoffen. De secundaire grondstoffen kunnen op hun beurt verwerkt worden naar gestabiliseerde producten met onze stabilisémolen.

Tracimat
Aansluitingnummer 1019

Conform de wetgeving zijn wij sinds 2018 aangesloten bij Tracimat. Dit impliceert dat wij een onderscheid moeten maken tussen Laag milieu risicoprofiel puin (LMRP) en Hoog milieu risicoprofiel puin (HMRP).

Onze stortprijzen zijn hierdoor aangepast, voor meer informatie kan je steeds contact opnemen via ons contactformulier.

Milieu
Storten, recyclage en verwerking

Het milieu is erg belangrijk voor Abar. Abar recycleert verwerkt bouw- en sloopafval, afkomstig van diverse afbraak- en wegeniswerken. Iedereen kan bij ons terecht voor het binnen brengen van puin, zoals betonpuin, asfaltpuin en mengpuin (al dan niet vermengd met een hoeveelheid zand). Al deze inerte materialen worden gebroken en gezeefd tot puingranulaten van diverse kalibers, welke hun weg terug vinden in diverse bouwkundige toepassingen zoals funderingen, onderfunderingen en ophogingen, als secundaire grondstoffen.

Totaaloplossing
Afhaling of levering

Heeft u bouwafval dat moet worden afgevoerd of secundaire grondstoffen die moeten worden aangevoerd op uw werf, kan u ook steeds bij ons terecht. Door een doorgedreven samenwerking met een aantal transporteurs kunnen wij u steeds voostellen opmaken voor afhaling of levering. Wij kunnen ook steeds de mogelijkheden bekijken voor aanlevering per schip gezien we met twee locaties langs het Albertkanaal zijn gelegen.

Welke materialen kan u bij ons afhalen?

 • Zandcement 3 MPA
 • Magere beton 12 MPA
 • Gestabiliseerde puingranulaten (continu beton)
 • Gebroken beton 0/40
 • Gebroken beton 0/20
 • Zanden & diverse grondstoffen
 • Kalksteen 0/6
 • Zuiver beton
 • Zuiver baksteen
 • Onzuiver baksteen
 • Gebroken mengpuin 0/40
 • Gebroken mengpuin 0/20
 • Zeefzand

Contacteer ons