Milieu

Het milieu is erg belangrijk voor Abar. Reeds sinds 1989 is men binnen Abar bezig met het recycleren en verwerken van bouw- en sloopafval, afkomstig van diverse afbraak- en wegeniswerken. Iedereen kan bij ons terecht voor het binnen brengen van puin, zoals betonpuin, asfaltpuin en mengpuin (al dan niet vermengd met een hoeveelheid zand). Al deze inerte materialen worden gebroken en gezeefd tot puingranulaten van diverse kalibers, welke hun weg terug vinden in diverse bouwkundige toepassingen zoals funderingen, onderfunderingen en ophogingen, als secundaire grondstoffen.

Geografische spreiding

Abar beschikt in de provincie Antwerpen over drie locaties. Met werven in Geel, Wijnegem en Willebroek kunnen wij U tegen marktconforme prijzen puin verwerken en afgeleide producten aanbieden.

Storten

De gestorte materialen worden onderworpen aan een toegangscontrole, waar er wordt gekeken dat er geen materialen inzitten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Hiervoor wordt er een stortreglement toegepast , waardoor dit kan gegarandeerd worden.

Verwerking

De materialen worden nadien verwerkt met moderne breek- en (wind)zeefinstallaties tot secundaire grondstoffen. Op de 3 locaties beschikken we over zowel een breekinstallatie als een stabilisatiemolen.

Kwaliteit

De producten worden onderworpen aan een interne keuring door ons eigen labo, welke op hun beurt door Copro worden gecontroleerd. De producten worden hierdoor gelabeld als zijnde conform volgens de technische bepalingen van het standaardbestek en voldoen aan de huidige milieuwetgeving. Er wordt gekeken naar bouwtechnische, milieuhygiƫnische en asbesteisen. Voldoen de producten niet aan deze eisen, dan worden deze niet op de markt gezet, en terug behandeld tot aan deze eisen is voldaan.

Mengcentrales

Al onze producten uit de recyclage kunnen ook worden gestabiliseerd met cement in onze mengcentrales. Hierdoor krijgen de producten op zich nog een extra meerwaarde , gezien ze hierdoor in hoogwaardigere bouw technische toepassingen kunnen worden toegepast We zijn hierdoor voornaam producent van mager beton, zandcement en gestabiliseerde steenslag. Dit wordt dan aangevuld met het gebruik van primaire zanden, zoals rijnzand en scheldezand voor de aanmaak van zandcement.

Toegankelijkheid

Met ruime openingsuren zij onze werven toegankelijk voor uw afhalingen en stortingen tijdens werkdagen. De juist uren kan u raadplegen op deze site.

Totaaloplossing

Heeft u bouwafval dat moet worden afgevoerd of secundaire grondstoffen die moeten worden aangevoerd op uw werf, kan u ook steeds bij ons terecht. Door een doorgedreven samenwerking met een aantal transporteurs kunnen wij u steeds voostellen opmaken voor afhaling of levering. Wij kunnen ook steeds de mogelijkheden bekijken voor aanlevering per schip gezien we met twee locaties langs het Albertkanaal zijn gelegen.

Abar werf Geel

Werf Geel en boekhouding:
Nijverheidsweg 11
B-2450 Meerhout
Tel: +32 (0)14 30 09 27
Fax: +32 (0)14 30 30 51

Mail: boekhouding@abar.be
OPENINGSUREN ROUTEPLAN

VERLOF KALENDER 2017

ABAR is gesloten op volgende data:
13 - 14 en 17 april 2017
1 mei 2017
25 en 26 mei 2017
5 juni 2017
Bouwverlof: van 8 juli t/m 30 juli 2017
14 en 15 augustus 2017
1 november 2017
Kerstverlof: 22 december 2017 t/m 7 januari 2018

©2013 ABAR

Created by Webregion